Batron Enerji Sistemleri DRON BATARYA TEKNOLOJİLERİ

DRON BATARYA TEKNOLOJİLERİ

Batron Enerji farklı kapasite ve özelliklerde, drone bataryası geliştirip üretiyor ve dron üreticilerinin farklı taleplerini karşılıyor.

Dron üreticileri, çeşitli fiyatlarda dronları, farklı sektörler için geliştiriyor. Fotoğraf ve video yakalama gibi özellikleri geliştirmek için farklı arge çalışmaları yürütüyor. Son yıllardaki teknolojik gelişmeler, dronların ve akıllı telefonların popülerliğini çok fazla artırdı. TechNavio pazar araştırmasına göre, dronların artan popülaritesi, önümüzdeki yıllarda enerji depolama pazarının büyümesini körükleyen başlıca faktörlerden biri olacak.

Önümüzdeki yıllarda beklenen hızlı teknolojik gelişmeler ve ekonomideki iyileşme sayesinde, dron fiyatlarında bir düşüş olması bekleniyor. Buna bağlı olarak drone piyasası hareketlenecek, profesyoneller ve meraklıları için uygun fiyatlı ürünler satışa sunulacaktır. Analistler, pazarın 2021 yılına kadar yaklaşık % 12 oranında istikrarlı bir şekilde büyüyeceğini tahmin ediyor.

Enerji depolama pazar analizine göre,

teslimat hizmetleri için insansız dronların ortaya çıkması, önümüzdeki yıllarda piyasayı hareketlendirecek olan temel trendlerden biri olacak. Dronların kullanımı maliyetlerin azaltılmasına ve verimliliğin artırılmasına yardımcı olduğundan, e-ticaret gibi çeşitli hizmet sektörlerinde giderek daha fazla kullanılmaya başladı bile. Büyük bir e-ticaret oyuncusu Amazon, Prime Air servisleri aracılığıyla müşterilere dronlar kullanarak 30 dakika içinde ürün sunmaya başladı. Dubai, yüksek akü kapasitesi ile bir yolcu ve küçük bir valiz taşıma kapasitesine sahip, özerk dron taksi hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Batarya teknolojisine yönelik arge yatırımları, dronların uçuş süresinde iyileşme ile sonuçlanacak ve pazarın büyüme beklentilerini artıracak gibi görünüyor.

Dronlar için enerji depolama pazarı, birçok uluslararası tedarikçinin varlığından dolayı oldukça parçalanmış durumda. Yoğun rekabet ve uzun uçuş süresine doğru tüketicilerin tercihi nedeniyle, pazardaki oyuncular yoğun enerji yoğunluğuna sahip aküler ve yakıt hücreleri geliştirmeye odaklanıyor. Rekabet avantajı elde etmek için, dron üreticileri güncellenmiş ve yenilikçi ürünler sunma ihtiyacına sahiptir. Bunu sağlamanın en temel yolu da uçuş süresini artıran yüksek kapasiteli dron bataryalarına sahip olmak.

Drone batarya piyasası,

önümüzdeki birkaç yıl boyunca enerji depolama piyasasının dronlar için en büyük payını oluşturacak. Kullanım kolaylığı, yüksek kapasite, kolay taşınabilirlik ve hızlı şarj özellikleri, dronlar için enerji depolama pazarının büyümesini daha da artıracaktır . Sinematografi, telekom, askeri, enerji ve tarım endüstrilerinde insansız hava araçlarının kullanımının artması, bu sektörlerin drone batarya pazarının en büyük gelir kaynağı olmasını sağlayacaktır. Dronların rekreasyon ve oyun alanlarındaki artan popülaritesi ve açık hava aktivitelerini tercih eden tüketicilerin sayısındaki artış, bu pazarın büyümesini daha da artıracaktır.

İnsansız hava araçları (UAV’ler) olarak da bilinen dronların kullanımının, dünya çapında çeşitli endüstrilerde katlanarak arttığı görülüyor. Dronlar, sensörler ve yüksek hassasiyetli kameralar gibi daha iyi teknolojilerle donatıldıklarında, üreticilerin onlara gelişmiş dron bataryaları sağlamaları zorunlu hale geliyor. Batron Enerji Dron bataryalarının üretiminde, bu pazar alanında faaliyet gösteren en büyük pil üreticileri olan Kokam ve Protonex in pil hücrelerini kullanmaktadır.

Piyasa uzmanları , önümüzdeki birkaç yıl içinde dron piyasasındaki büyümeyi tahmin etmek için, % 35’in üzerinde büyümesi beklenen küresel ticari uçak pazarı gibi benzer pazarların büyümesini de dikkate alıyorlar.